Внимавайте с червения цвят на спалното бельо

123Принципно, когато хората купуват дадени продукти, трябва да се информират за тяхното качество, за техните предимства и ползи, но и за някой негативи, които биха могли да им донесат. Затова често информираният избор е правилния такъв. Що се отнася до комплекти спално бельо, оказва се, че в тях също могат да се развъждат малки буболечки, които да вредят по някакъв начин на тялото ни докато спим.

Все пак не става въпрос за буболечки, които причиняват болести, но ако някога сте се събуждали и сте виждали малки червени точици по кожата си и се чудите как са се образували, то много често това се дължи на нощните буболечки, които се подвизават в спалното бельо. Изследването, което беше повод за написването на тези редове, всъщност е интересно и показва:

Малките нощни буболечки, които се ситуират в леглата ни имат свои любими цветове и такива, които сякаш избягват. Това е особено озадачаващо откритие, но е факт. Досадните буболечки имат афинитет към червените и черни чаршафи, но избягват жълтите и зелени такива. Макар учените да не претендират, че трябва да внимавате какъв цвят спално бельо купувате.Те ще използват това откритие, за да разработят по-добра задържаща система, която да не позволява разпространението на такива нощни буболечки.

Предполага се, че тези буболечки предпочитат да се разнасят из червеното спално бельо, защото то наподобява цветът на телата им и понеже живеят на групи, те сякаш го възприемат като сигнал, който да им каже, че техни себеподобни са наблизо. Те се появяват на места, където има повече поток от хора. Това са хотели, хостели, почивни станции, затова собствениците им може да го имат на предвид когато купуват нови чаршафи за обзавеждане. Когато видите, че ухапванията са по на често, това значи, че се е събрала голяма популация, тогава можете да вземете мерки с професионално почистване от специалисти.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *