За комфортен и икономичен дом – смяна на щрангове


Има редица причини, които налагат смяна на щрангове. За изграждане тръбопровода на всяка една система в миналото са използвани метални тръби. За времето това е било най-доброто решение, но предварително се знае, че тези тръби имат срок на ползване около 20 години, а те са в употреба повече от 50 годи в някои кооперации.

Корозията е предизвикала натрупване на ръжда във вътрешността, появяват се пукнатини, което е свързано с опасност от наводнение. Влошава се качеството на питейната вода, дебита е нисък и често има проблем с водата – топла и студена, която достига до високите етажи след дълго чакане. Появата на запушени тръби също е резултат от старите щрангове, по които вече има събрани много отпадъци. Има редица още причини, но всеки знае за тях от опит в собственото жилище. Ето защото смяната на щрангове е наложителна.

Това е много трудна и отговорна задача, защото старите метални тръби са корозирали и смяната им се затруднява. Необходимо е да се работи с голямо внимание и преди всичко с опит. За тази цел е добре да се ползват професионални услуги. Най-добър резултат се получава при смяна на щранговете в кооперацията или входа. За да се случи това е необходимо съгласието на всички собственици, защото щранговете са обща собственост. При цялостна смяна на тръбите ще заплатите и по-ниска сметка, защото повечето фирми за ВиК услуги правят отстъпки.

Старите метални тръби се заменят с нови от полипропилен. Това е материал, който има много положителни качества – не корозира, лек и гладък. Тръбите имат гладка повърхност, лесно се монтират, леки са и с красив външен вид.

Професионалната смяна на щрангове става лесно и за кратко време, което позволява да бъде спряна водата за малко. Смяната на всички хоризонтални и вертикални тръби ще осигури чиста топла и студена вода, ще има на всички етажи необходимото налягане, а за запушените канали ще забравите.

Разбира се, всеки може самостоятелно да направи смяна на щрангове в своето жилище, което също е добро решение. Няма да се страхувате от наводнения, но ефекта няма да е същия по отношение чистотата на водата, както и проблема със запушване на канализацията.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *