Индикатори за които всеки маркетингов специалист трябва да внимава Трафик

 

123Днес всеки бизнес зависи от броя на посетителите на сайта. Необходимо е да се използват различни тактики за привличане на потребители, включително търсене, реклама и преориентиране. В резултат на всички тези трикове, информация за услугите и продуктите, е навсякъде – от социалните мрежи до популярните блогове.

Google Analytics е чудесен начин да следите трафика.

Преход

Необходимо е да сте наясно колко хора извървяват целия път до края на сайта, и за колко време. Осигуряването на безплатни продукти или услуги е от съществено значение, за да се увеличи процентът на платежоспособните клиенти.

Например, при регистрацията да се предлага безплатен пробен период, можете да пращате съобщения с предложение да се опита определен продукт.  Естествено, за този показател трябва постоянно да се следи.

Печалба

Всеки член на екипа трябва да има за цел генериране на доходи, и трябва да се поддържа този ангажимент. След анализ на доходите, през изминалата година, тенденциите и степента на промяна, важно е да се разбере какво трябва да се направи, за да увеличат печалбите. И дори ако деня отиде на загуба, вие ще знаете как да се справите с тази ситуация.

Платежоспособност

След като получите кредитната карта на клиента, вие ще искате от него да похарчите парите си до края на живота си при вас. И тук е важна неговата платежоспособност. Ако знаете от колко време клиентът използва услугите ви, и колко харчи ще е лесно да се изчисли колко ви е “скъп”.

Например, средният посетител ползва услугите на фирмата ви за пет години и прави четири покупки на година за общо $ 25 всяка. По този начин, за цялото време получавате от клиента $ 500. И това е сериозна причина да се замислите как да се привлекат повече клиенти, носещи повече доходи за по-дълъг период от време.

Източник: http://www.target-box.com/

 

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *