Малко за смяната на щрангове


Какво и да се пише и говори по въпроса, свързан със смяна на щрангове, трябва да е насочено към действие. Само смяната на старите метални тръби от абонатната станция до таваните на големите жилищни сгради ще допринесе за подобряване качествата на водата и нормалното оттичане на отпадните води. Тези тръби са толкова отдавна монтирани, че няма как да отстоят на корозията. Насъбралата се ръжда в тръбите влошава качеството на водата, тя бавно достига горните етажи, а канализационният щранг е със запълнена вътрешност.

Новите полипропиленови тръби ще решат всички тези проблеми към доброто – добро качество и дебит на водата, добро преминаване на отпадните води. За това е време сериозно да се захващате с ремонта и да се заменят старите тръби с нови. Редно е да се вземе решение на общо събрание на собствениците на жилища във входа и да се действа. Щранговете са обща собственост и услугата, свързана с тях се заплаща от всички. Разумно е да се потърси подходяща фирма за ВиК услуги и да се сключи договор за смяна на хоризонталните и вертикални тръби.

Смяната на щрангове основно протича на два етапа – отстраняват се старите метални тръби и се поставят новите от полипропилен или пластмасови. Този отговорен ремонт трябва да се повери на майстори, за да се получи качествена услуга. Професионалистите ще преценят за всяка система какви тръби са най-подходящи и в рамките на един работен ден ще се справят със задачата. Повече време е необходимо за отстраняване на металните тръби, защото често корозията е причина да се пукат на различни места, което води до разбиване на бетонните плочи.

Използваните полипропиленови тръби за смяна на щранговете не корозират, леки са и лесно се работи с тях. Добрите професионалисти не само имат достатъчно опит, но ползват и качествени инструменти, което прави труда им ефективен. При ползване на професионална услуга за целия вход ще се плати и по-ниска цена, а фирмата ще ви даде и гаранция за работата си. Водата ще бъде спряна за кратко време, което е много важно за многожилищните сгради.

Всеки собственик на жилище в стара жилищна кооперация много добре осъзнава необходимостта от смяна на щрангове и за това е редно да действате. Вложените средства са само за вас, за вашето спокойствие и комфорт в жилището.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *