Нуждата от ортопедични обувки

damski-obuvkiВсички сте чували за ортопедичните обувки, но замисляли ли сте се дали имате нужда от тях? Мнозина смятат, че те са предназначени само за болни хора, а това не е така. През последните години стандартните ортопедични обувки се предпочитат от все повече здрави мъже и жени, които се грижат за опорно-двигателния си апарат.

Основно ортопедичните обувки са предназначени за хора, които имат болки в краката. Най-често срещаните проблеми са плоскостъпие, подагра, срастване на нокът, деформирани пръсти на краката, артрит, диабет, набити пети и др. Понякога дори един мазол може да ви причини голяма болка и ако не обърнете внимание навреме, е много вероятно да си влошите здравословното състояние. Дори и най-малката безобидна болка от неудобни обувки може да доведе до главоболие, болки в гръбначния стълб и дискомфорт като цяло, за който не бихте подозирали, че е причинен именно от това.

Ето защо е добре да носите ортопедични обувки в подобни случаи. Но също така можете да изберете и обувки с ортопедична подметка, ортопедични стелки, стелки с мемори пяна или анатомични обувки.

Анатомичните обувки съответстват на формата на стъпалото, докато ортопедичните са създадени специално, за да коригират здравословните проблеми.

В зависимост от различните нужди се предлагат различни видове ортопедични обувки. Благодарение на тях тежестта на тялото се разпределя правилно. Те имат твърди, стабилни и много гъвкави подметки. Вътрешността в областта на пръстите е достатъчно широка, за да могат да се движат свободно, както и в областта на петите. С тях се върви изключително леко и приятно.

Целта на ортопедичните стелки е да коригират ходенето. Ако имате нужда само от тях, трябва да ги слагате в удобни и широки обувки, за да си осигурите по-стабилно придвижване на ходилата.

Стелките с мемори пяна намаляват умората, облекчават натиска върху стъпалата по време на ходене, омекотяват петите и поддържат стабилността на глезените. Препоръчват се още при подути крака или стави.

Източник: http://mes.bg/

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *