Пет прични да практикувам йога

ЙогаЧесто ми задават въпроса, защо практикувам йога, като поради това любопитство, ще напиша петте водещи причини тук в блога ми. Разбира се, когато стартирах, дори не съм предполагала, че ще дойде момент, в който не мога да живеят без тренировките и медитацията, но това не е никак случайно. Йогата за мен, е пряк път към хармонична фигура, здраве и стабилизиране на психическото състояние, ето защо смятам така:

1. Посредством специални упражнения се увеличава работоспособността на нашите дробове. Това им влияе положително и ги освобождава от натрупаните в ежедневието токсини, идващи от тютюнопушене, газове и други вредни вещества .

2. Йогата има отлично влияние върху съня ни. Тя е регулаторен орган и спомагателства за по-доброто ни спане, без будене и излишни притеснения.

3. Освен за качествения сън, практикуването на йога, противодейства срещу негативния стрес и умората. Вие трупата самочувствие, което бори депресията и нейните причинители.

4. Създава еластичност за тялото, което го прави особено съблазнително за околните.

5. Укрепва имунната ни системи и пази от различни видове заболявания. Още един сериозен повод за практикуването й в наши дни.

Естествено мога да изброя още най-малко пет повода поради, които харесвам и се занимавам с йога. Може би всеки, който е гледал поне малко за какво става дума, ще се съгласи, че има и атрактивен елемент в учението. В страната има доста качествени школи, а и литература по темата.

Не бих препоръчала груповите занимания с йога, понеже ви лишават от голяма доза концентрация. Индивидуалното обучение е доста по-интересно и увлекателно, заради възможността да се съсредоточите . Пробвайте и се уверете във всичко, което съм написала до момента.

Нека да обобщя…

В някоя от следващите ми статии, ще споделя упражнения за приложение в домашна обстановка. Сега обаче няма да ви занимавам повече, с моите хобита, а ще ви оставя в компанията на блога ми. Искрено се надявам, че съм била полезна с публикацията си.

 

.

 

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *