Плочки за баня

banyaКакто във всяка една сфера има мода, така и в обзавеждането на баня. Новите плочките за баня вече се изработват по нови технологии. Някои от тях са рязани лазерно, при което не е необходимо фугите да се запълват. Здравината на плочките също вече различна. Висококачествените плочки за баня са с уникална здравина и издръжливост.

Ако трябва да избирате плочки за баня, но искате да сте в крак с модните течения, заложете на свежи тонове и флорални мотиви. Добре е също така фризовете да бъдат в контраст с плочките, но разбира се с обща цветна концепция.

През последните години се наблюдават по- изчистените форми при обзавеждането на баня, в сравнение с по- старите, които се отличаваха с орнаментика.

Освен, че трябва да е красиво и модерно едно обзавеждане, то трябва да бъде преди всичко практично. Ако нямате възможност да почиствате често банята си, заложете на по- тъмни и гладки плочки за баня. А ако помещението не е чак толкова голямо, изберете по- малки мебели, които ще освободят повече място.

За подово покритие на вашата баня заложете на гранитогрес. Той е един от най-използваните материали в това отношение. Има блед бежов цвят и външната му страна се оцветява. Гранитогресът има много възможности с допълнителна обработка. Това са неполиран, полиран и полуполиран гранитогрес, също и неглазиран, глазиран и полуглазиран. За високия му клас- произход, пкритие, размери, дебелина и качество, основен фактор е неговата цена.

Гранитогресът се използва основно при ремонт на бани, кухни, коридори, тераси, мазета и обществени помещения. Той е предпочитано подово покритие заради неговата здравина и устойчивост не само при вътрешния интериор, но и при външния. Използва се при обществени заведения, тераси, градини и т. н. Изключително устойчив материал на климатичните промени, на горене, надраскване, наппукване, чупене и всякакви амортизиращи реакции. Естетичният вид на съвременния гранитогрес е много подобрен и това позволява използването му както при подови, така и при стенни покрития.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *