Помагат ли калкулаторите за ремонт

Когато ви предстои ремонт на помощение или на цяло жилище, съвсем естествено сред първите въпроси е „колко ще струва ремонтът?”. Преди да влязат в контакт със строителна фирма, бригада или майстори, които ще правят ремонта, хората се обръщат към Интернет, за да разберат по-бързо каква може да е цената на ремонта.

В Интернет човек може да попадне на най-различни сайтове, които предлагат калкулатори за изчисление на даден ремонт. Първото предупреждение към българския собственик търсещ данни за ремонт е, да не използва калкулатори за ремонт или строителство от чуждестранни сайтове. Цените по които се изчислява там важат само за страните, в които са позиционирани сайтовете.

Полезното на такива чуждестранни сайтове е, че те са наистина добре подготвени откъм съдържание. Например ако ви предстои ремонт на баня в такъв сайт можете да видите таблица с ремонтните дейности, които може да бъдат направени в банята и какъв процент от бюджета за цялостния ремонт те ще отнемат. Отново обаче трябва да пренебрегнете цените в долари и евро, защото те не са съобразени с пазарната среда в България засягаща строителните и ремонтни услуги.

За удобството на българските потребителите в мрежата има различни сайтове също предоставящи ценови калкулатори, но съобразени с българската пазарна среда. За да ги използвате обаче трябва да имате определен набор от знания за ремонтите, които ви предстоят; трябва да имате точните размери на помещенията, в които ще се прави ремонт. Само когато имате общи познания, можете да използвате такива калкулатори.

Такива калкулатори съобразени с българския пазар могат да помогнат при изчисляване на огради, стени, подови настилки; може да изчислят ремонт на покрив ( предварително се проверява дали става въпрос за стандартен покрив); бетонови изделия; цените на груб строеж; цените за сухо строителство. Като цяло калкулаторите могат да помогнат за предварителна информация, но най-ясна представа за цената на един специфичен ремонт ще бъде най-добре изчислена от строителната фирма, която ще го извърши.

Източник: https://remontira.bg/

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *