Поне 10 ръчни инструменти които трябва да притежавате

Вие сте майстори любители и обичате сами да поправяте разни неща вкъщи, да майсторите, да изобретявате дори. В този смисъл готови ли сте винаги и за форсмажорни обстоятелства? Имате ли правилния инструментариум за различни ситуации? Ето списък от поне 10 ръчни инструменти и аксесоари, които да притежавате, за да сте винаги подготвени.

 

Странно или не, експертите препоръчват на първо място да смените стария си чук с нов модел. Новите модели чукове съчетават грубата сила и елегантността и представляват чудесен помощник, когато трябва да разбиете стари архитектурни елементи, малки съоръжения в двора, да заковете пирони и т.н.

 

Няма да е лошо да помислите за защитни очила.Те ще са ви от полза когато вършите много и най-различни ремонтни дейности в дома. Така очите ви ще са защитени срещу фини частици и срещи замърсявания от работната среда.

 

Под номер три и четири в класацията спокойно могат да влязат инструментите от рода на гаечните ключове и по конкретно: френски гаечен ключ, който може да се регулира чрез подвижен елемент за различни по размери гайки. Друг толкова удобен ключ е водопроводният ключ. Тези два ръчни инструмента се славят със своята портативност и удобство. Можем да продължим в тази насока като ви предложим и тресчотка с куфар от принадлежности.

 

Няма да е зле в гаража и килера да държите ножовка,пила и клещи. Това са три много важни традиционни инструменти, които имат почти универсално приложение, така че няма да е лошо да си имате ваши собствени и да не се налага да тичате до съседа, или да чакате майстора.

 

Няма да е зле да имате под ръка акумулаторна бормашина, която също ще ви свърши идеална работа вкъщи, в гаража, в работилницата. Нека завършим колекцията и с една линия с нивелир, като един комплексен малък ръчен инструмент за вашата домашна колекция. Разбира се колкото повече се разраства колекцията ви от ръчни инструменти и аксесоари, толкова по-добре за вас от функционална гледна точка.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *