Попово – перлата на североизточна България

Попово

Попово

В североизточната част на красивата ни родина, се намира брилянтното градче Попово, за което ще пиша в тази статия. Обичам да пътувам и за да не ставам банална с истории за известни местности, ще споделя за нещо по-различно и мистериозно. Представеното от мен градче е близо до Търговище и е разположено в долина с живописна природа и невероятни животински видове.

Макар малкото население на града в него, ще намерите чудесни места за отдих, които ще ви заредят с достатъчно енергия да посрещнете превратностите на съдбата. Зеленината в комбинация с шума на пчелите и осите е гледка, която не бива да пропускате, но ако не си падате по най-търсените планински или морски курорти, просто запалете лекия автомобил и отидете до Попово, защото има какво да видите.

В случай, че се интересувате от туризъм можете да посетите Историческия музей (с хиляди експонати) или пък да разгледате къщите в автентичен стил от 50-те години. Животните, хората и не на последно място въздуха създават от от това място едно райско кътче, дори без да блести с нещо особено.

В Попово се държи на археологията, музайте и традициите. Това е така от стотици години назад и ще се радваме да продължава в бъдеще време. Местното население е гостоприемно и дружелюбно към идващите в града, така че не се учудвайте ако някой ви покани да изпиете чаша люта ракия или поне едно горещо кафенце.

Почти няма случай, когато съм била в Попово да бъда бъда привикана от възрастни хора да им гостувам. Приемам с охота, тъй като смятам, че има какво да се научи от тези симпатични български граждани. Не пропускам да попитам и за местните реки, поляни и въобще атракции, като винаги съм получавала информация, къде да отседна. Ами това бе разказа ми за градчето накратко, ако пътя ви минава от там, отидете и го вижте с очите си.

 

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *