За да направите правилен избор на конвекторни печки


Изборът на конвекторни печки, както и за всеки електрически отоплителен уред не е толкова лесна задача. За да се избере подходящия отоплителен уред е необходимо да се знае каква площ трябва да се отоплява, каква е изолацията на помещението. Наличието на добра топлоизолация, качествена дограма с добър стъклопакет, позволява да се закупи и уред с по-малка мощност.

За малките помещения може да ползвате уреди с по-малка мощност, но за големите е необходима голяма. За това трябва да разгледате различните предложения на конвекторни печки и да се съобразите с информацията, дадена за тях. Консултантите, получавайки вашата информация за квадратурата на помещението и неговата топлоизолация, ще ви насочат към подходящия модел конвектор.

Различните модели конвекторни печки имат своите специфични качества. Това трябва да заостри вашето внимание към всяка една подробност. Освен това е много важно да си закупите конвектор с висока енергийна ефективност. Това е показател, който ще ви намали сметките за електроенергия, а ще получите желаната топлина в дома или офиса.

Предимството на конвекторни печки е, че затоплянето става по естествен път – на основата на конвекция на въздуха. Топлият въздух се изнася през горните отвори на уреда, а студения навлиза през долните, затопля се от нагревателя и се изнася нагоре. Така помещението се затопля без да се променя състава на въздуха.

Предимство за конвекторите е факта, че няма вентилатор, който да ви смущава с постоянния си шум. Термостатът може да бъде механичен, електронен или цифров. От това зависи и цената на уреда. Най-качествени са тези уреди, които са снабдени с цифров термостат, поради което и цената им е по-висока.

На пазара ще откриете различни предложения на конвектори с голям диапазон в цената. Разбира се, най-евтини са тези от Китай, но и качеството им е най-лошо. Ползването на такъв отоплителен уред може да ви доведе много неприятности. Добре е да разгледате предложенията на известни производители, на доказали се марки.

За да изберете качествени конвекторни печки е добре да обърнете внимание на предложенията на норвежкия производител Адакс. В интернет ще намерите достатъчно информация, която да ви ориентира в избора на качествен отоплителен уред.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *