Проблеми с автомобилните ключове

Ключове за кола

Ключовете за колата са без съмнение  ценни предмети с голямо значение за вашата кола. Използва се за запалване, отваряне и заключване на вратите на автомобила, както и за багажника. Освен че е обременена с отговорността за отваряне, затваряне на врати и запалване на автомобила, тя също играе значителна роля за сигурността на вашия автомобил. С бързата еволюция в дизайна на автомобилните ключове, към новите прототипи са добавени компоненти за сигурност. Това е чудесна идея, но докато различните опции за ключовете на колата изглеждат безкрайни, добре е да знаем кои от тях са най-разпространени.

Класически автомобилен ключ

Това са традиционните ключове за колата с метални ръбове за запалване и пластмасов жлеб, който е задържащата повърхност за ключа. Повечето автомобили, използващи конвенционалните метални ключове, имат отделни ключове за запалване и отваряне на вратата / багажника. Едно добро нещо, в зависимост от това как го гледате, е фактът, че тези ключове могат лесно да бъдат отрязани и дублирани от местен денонощен ключар.

Чип

Също известни като транспондерни ключове. Ключът с чип е електронно свързан и има електронен микрочип, който се намира в пластмасова обвивка и се кодира по електронен път. Транспондерните ключове са предназначени за повишаване на сигурността и затова са трудни за дублиране. Чиповете в ключа са съчетани с кода на автомобила. той идентифицира кода на всяко използване, за да даде достъп до колата, както и да запали двигателя. Чипът функционира заедно с активиран радиосигнал, който се изпраща от превозното средство. В повечето модели коли, използващи транспондерен ключ, няколко опита за запалване на двигателя на автомобила с грешен ключ автоматично изключват цялата система на превозното средство.

Дистанционни

Автомобилните ключове с дистанционно управление са предназначени да осигурят достъп на собственика, да стартират двигателя и да отварят / заключват вратата на багажника и да включват / изключват алармената система на автомобила с дистанционно управление. Автомобилите с дистанционно управление използват или инфрачервен сигнал или радиопредавател, за да изпращат криптирани съобщения до приемника, който е вътре в превозното средство. В някои случаи автомобилите с дистанционно управление имат резервен метален ключ (превключвател), който може да се използва за заобикаляне на дистанционното управление на превозното средство.

Един професионален денонощен ключар винаги би се справил с отключването на заключен автомобил или изготвянето на автомобилен ключ.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *