Ремонт на подови настилки – инсталиране на гранитогрес

Гранитогресните плочки стават свидетел на бързото развиване на технологиите в своята  индустрия. В последните няколко години наблюдаваме изобретяването на много техники и методи, чрез които се създават нови модели, текстури, иновативни допълнителни елементи и типове гранитогрес от ново поколение, които се характеризират със значително по-високи функционални и технически характеристики. Гранигогресните плочки, предлагат неограничен брой възможности за създаване на оригинален дизайн във всякакви стилове и цветове. Понякога, обаче постигането на новите естетически ефекти може да предизвика някои промени във характеристиките на плочката. Те могат, например, да накарат плочките да загубят от своята устойчивост към някои химикали.

Видовете гранитгрес допълнително се разделят на три основни категории – естествени, остъклени и полирани. Те обикновено се изработват с метод на стриване на прах на порцеланова глина. Това създава по-фина текстура, гладка повърхност и плътна маса. Те имат скорост на поглъщане от 0,5% или дори по-малко. Това ги прави устойчиви на слана, влага, вода, резки промени в температурата и пр. Тези плочки, също така, са на разположение с неглазиран, матиран или много силно полиран финал.

  1. Натурален гранитогрес. Този вид е неостъклени и неполиран. Състои се само от естествен порцелан и има скорост на поглъщане по-малко от 1%. Скоростта на абсорбция няма връзка с повърхността. Тези гранитгресни плочки понякога се третират с разтворими соли или дори може да съдържат различни примеси. Те са известни като двойно заредени. Това означава, че горната половина на плочката по отношение на дизайн и текстура, варира от долната половина.
  2. Остъклен гранитогрес. Тези плочки могат да бъдат частично или напълно остъклени. Това може да се променя в процеса на производство. Повечето от гранитогресните плочки имат скорост на абсорбция около 0,5%. Въпреки това, абсорбцията може да бъде под 0,1%, ако глиненото тяло се използва върху лицето на плочката. Интересно е, че тя дори може да се полира.
  3. Полиран гранитогрес. В този случай, когато говорим за полирани плочки, това означава, че те се доближават до финала на гранит. Повърхността не е всъщност глазура. Тя на практика съдържа естествен порцелан, който има гладка повърхност. Човек може да се възползва от някои методи за увеличаване на тяхната устойчивост. Процесът на полиране представлява тенденция за отваряне на порите. Затова, при фугиране, е добре да се гарантира, че се прилагат някои превантивни мерки. Това ще увеличи устойчивостта на гранитогресните плочки срещу оцветяване.

Източник: Сторителна фирма – ZID-KO

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *