Ръчни килими – творения на майстора


За да се изработи ръчен килим е необходимо много време и голямо майсторство. Килимарството е занаят, който се упражнява много, много отдавна и постоянно се усъвършенства. Ръчните килими са предпочитани от истинските ценители на красивото и за тях те са произведения на изкуството.

Те правят впечатление със своята красота, със своето умело съчетаване на цветове, изработка на орнаменти, картини и всичко това го постига добрия майстор с много умения, търпение и много труд. Изработката е труден и бавен процес, но майстора постига тази красота защото влага частица от себе си. Килимарството се е предавало от поколение на поколение.

Ръчните килими се тъкат по стара технология, като всеки майстор си има своя тайна, която да приложи само в своя килим. Преждите се боядисват ръчно с естествени оцветители и на етапи. За това може да се забележи малка разлика в цветовете, защото от естествени оцветители никога не може да се повтори абсолютно същия цвят за разлика от синтетичните бои. Това е един от начините да се разбере, че действително изделието е ръчна изработка.

За изработката на ръчните килими се използват естествени материали – вълна, коприна, памук, което ги прави предпочитани. Те се ценят както за красотата и елегантността, така и за това, че са много практични. Стъпването по тях е истинско удоволствие – меко и топло, изолират частично звука, омекотяват удара при падане и създават изискан интериор в стаята.

Цените на тези изделия са сравнително високи и не всеки може да си ги позволи. Предлаганите изделия от естествени и синтетични материали фабрично изработени са също красиви и практични и те задоволяват интересите на хора с по-нисък бюджет. Ръчните килими оформят завършен и изискан интериор, който се явява показател за разкош. Всеки килим е уникален, защото майстора е сътворил рисунки, които не се повтарят.

В търговската мрежа и онлайн магазините ще откриете интересни предложения на ръчни килими – вълнени, персийски, големи за хол. Имате възможност да си поръчате изработка на килим според вашето желание за форма, цвят, материал и размер. Така с поръчания килим вие ще оформите интериора, който желаете.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *