Смесители за баня

smesitel za banyaСмесителите трябва да се избират още преди водопроводът да бъде готов и плочките да бъдат залепени, тъй като смяната им след това е трудна. Днес се предлагат различни видове, които предлагат различни възможности и с които трябва да бъдете запознати. Ето защо изборът на смесители за баня трябва да бъде направен още преди да започнете ремонт на банята.

Най-напред трябва да прецените какви смесители за вграждане ще се поставят. Те може да са с вградена душ пита, на ръчен душ или чучур или комбинация. Добре е смесителите за душа и мивката да са от една серия, т.е. да бъдат с един и същи дизайн.

Също така има вариант да се монтира комбинация от вградена душ система. В този случай смесителите за вграждане се състоят от вътрешна и външна част. Вътрешната част представлява самата ръкохватка. Външната част има естетическа функция. Тя служи само за декорация и не се свързва с устойчивостта на самия смесител и функционалността му. Състои се от декоративна розетка, която е прилепена към плочките за баня. При четири- пътните и пет-пътните смесители има и трети елемент. Това е превключвателят, с който се избира от къде да потече водата – дали от душ питата, от ръчния душ или от чучура.

Често пъти потребителите не се замислят и избират смесителите по външния им вид. Но е много важно да се обърне внимание на тялото за вграждане. Ето защо ако искате да имате хубав смесител, който да ви служи дълги години, той трябва да бъде изработен от месинг.

Другият важен компонент е смесителната глава, която смесва топлата и студената вода. Смесителните глави са три вида – пластмасови, тефлонови и керамични. Трябва да знаете, че заедно с водата през водопровода преминават много ситни и незабележими песъчинки. Те съответно преминават и през смесителната глава, като с времето могат да я увредят. Ако искате качествена и здрава смесителна глава, заложете на тефлонова. Дори да е малко по-скъпа от станалите, инвестицията определено си заслужава.

Ако имате нормален външен смесител и в случай, че смесителната глава се повреди, тя може да се подмени с нова или се ремонтира. За целта трябва само да развиете винта, който придържа ръкохватката, след което да отвиете и смесителната глава. При никакви положения не се налага разбиването на плочки.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/smesitel-za-mivka

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *