Цветя на балкона

Преди да си купите цветя за балкона е препоръчително да потърсите отговорите на някои важни въпроси, които ще са от съществено значения за здравето на растенията.

Трябва да се има предвид дали балконът е открит или закрит, колко светлина има на него, топъл ли е, какво е изложението му.

В зависимост от отговорите на тези въпроси, ще успеете да подберете най-подходящите видове растения за вашия балкон.

Различните цветя имат различни претенции за топлина, светлина, влажност, поливане, въздух. Някои са много специални и изискват много грижи, за да изглеждат добре, на други им е необходимо само поливане от време на време и ще ви дарят с невероятна визия и красота.

Специалистите твърдят, че най-подходящия за цветя балкон е този, който през едната половина на деня получава обилна слънчева светлина, а след това е сенчест.

Един балкон може да се превърне в райска цветна градина, когато правилно подберете цветята за него. Трябва да  знаете, че гладиолата и гергината са претенциозни към пространството, в което са разположени. Те се нуждаят от обширно място, което нито една саксия не може да им гарантира.

За балкон са подходящи двугодишни и многогодишни растения. Изберете маргаритки, теменужки, невени или петунии. С тях терасата ви определено ще грейне.

Добре обмислете как ще разположите саксиите. Ако няма да са всичките на пода, преценете как най-стабилно могат да бъдат разположени по парапета или стените. Трябва да сте сигурни, че няма да паднат и да наранят някого.

Не прекалявайте с разнообразието на цветя. Спрете се най-много на три вида. В противен случай, градинката ви ще стане прекалено шарена и няма да има това естетическо въздействие, което сте целели в началото.

Ако разполагате растенията в сандъчета, осигурете им достатъчно разстояние едно от друго. Цветовата гама не е от кой знае какво значение, важното е да прави балкона ви достатъчно свеж и красив.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *