Протеини за жени – ползи, въздействие, дозиране

Вероятно всеки един от нас се е превръщал в свидетел на изказването, че ако една жена приема протеин, то твърде вероятно нейните мускули да се превърнат като тези при мъжете. Истината е, че това е абсолютна заблуда и дори не смятаме да задържаме вниманието си върху това, поради простата причина, че всеки трезвомислещ човек лесно може да достигне именно до това заключение.

Няма никакво значение дали сте мъж или жена, то запомнете много добре, че протеинът играе изключително важна роля в тялото и във всички телесни тъкани. По никакъв начин не бива да липсва от хранителния ви режим, особено, ако спортувате активно. Надяваме се информацията, която ще споделим по- долу в редовете да ви бъде наистина полезна и да успеем да отговорим на една значителна част от въпросите, които всеки от вас си е задавал в продължение на дълго време.

Защо смятате, че се нуждаете от протеин

Няколко са основните причини, заради които наистина си струва да добавите значително по-голямо количество белтъчини към хранителния си режим, особено, ако сте активно спортуващи хора. Помнете, че 9 от аминокиселините, които представляват протеина, са незаменими. От тук следва да си направите извода, че тялото няма как да ги произведе само и затова трябва да си ги набавяме, чрез храната. Те са важни са много неща, като това да поддържат имунната ни система, да спомагат правилната функция на всичките хормони, както и да защитават мускулната маса.

Всяко едно човешко тяло се нуждае от тях, независимо дали става въпрос за мъж или жена. Докато тялото съхранява мазнини и въглехидрати, образувайки резерви от тях, то при белтъчините нещата изглеждат по един коренно различен начин. Ето защо ние смятаме, че е наложително редовно да си набавяте протеини, ако искате да се чувствате активни и да бъдете в добра форма, както на тялото, така и на духа.

Какво трябва да знаем за протеините и връзката им с жените

Преди няколко десетилетия единствените хора, които консумираха протеини под формата на хранителна добавка, то това бяха мъжете културисти. Смятаме, че именно това се е запечатало в съзнанието на нежните половинки и те избягват тази добавка, страхувайки се, че по този начин ще натрупат нежелана мускулна маса.

Реално протеиновият прах е богата на белтъчини храна, представляваща хранителна добавка. Бъдете сигурни, че за разлика от мъжете, то при консумацията на този протеин вие няма да натрупате мускулна маса, както биха могли мъжете. Същевременно с това искаме да сте информирани, че не съществува протеин, създаден специално за жени. Той е един и същ, както за мъжете, така и за жените.

Ако ли обаче сте решил ида се поглезите с някакви специални протеинови продукти, които са предназначени за нежните създания, то най-вероятно те ще имат приспособена формула, полезна за женското тяло.

Онези от вас, които точно в този момент са решили да си закупят протеин, с които да подсилят тялото си и да му дадат онова, от което то се нуждае, то нашето предложение е да посетят онлайн магазина FitnesHrani.com. Сигурни сме, че ще останете изненадани от многообразието, на което ще попаднете на това място.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *