Защо свиренето на музикални инструменти е толкова полезно?

Ако рисуването развива въображението, а танцът – пластичност и гъвкавост, свиренето на музикални инструменти пък има лечебен ефект върху цялото тяло. Този факт се потвърждава от учените. Така в хода на научните изследвания те открили, че виолончелото насърчава нормалното функциониране на сърцето, пианото успокоява нервната система, флейтата ни кара да се отпуснем, а барабаните помагат при стомашни заболявания.

Важно е обаче да се отбележи, че всеки инструмент излъчва собствен звук, хармония и вибрация. Следователно въздействието върху различните хора също е напълно различно.

Как точно мелодията влияе на човек, зависи преди всичко от самия музикален инструмент.

Свиренето на цигулка – спокойствие и изцеление на душата

Цигулката принадлежи към категорията на струнните инструменти. Тя перфектно ще ви помогне да се справите с различни стресови ситуации, които неизменно възникват в живота. Свиренето на цигулката е повратна точка в живота на всеки, защото лекува душевни рани, облекчава нервното напрежение, а също така и ви насочва по пътя към опознаване на собствената си същност.

Тук обаче има един важен нюанс: ако сте неумели с този инструмент, вместо красива мелодия, можете да получите досаден и изнервящ звук, който в никакъв случай не притежава лечебна сила. Той ще бъде неприятен както за вас, така и за тези около вас.

Свиренето на виолончело – ефективно лечение за сърцето и бъбреците

Виолончелото, подобно на цигулката, е струнен инструмент. Единствената разлика е, че има големи размери и различни струни. Поради това се получава малко по-различен звук, отколкото при цигулката. Звукът от виолончело има благоприятен ефект върху състоянието на сърцето и бъбреците, както и способността да лекува различни заболявания. Това се дължи на факта, че всеки орган има специфични вибрации. Ако органът не работи правилно, звукът му се нарушава. Свиренето на мелодията, която най-добре съвпада със звука на органа, има свойството да хармонизира звука и по този начин да привежда работата на съответния орган в нормално състояние.

Източик: https://www.muzikalen.bg/

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *