Зимна терапия: грижа за кожата

Полагането на правилни грижи за кожата е ключово за поддържането ѝ в свеж и жизнен вид целогодишно. Следването на елементарни хигиенни навици в това отношение прекрасно влиза в сравнително краткия ни списък с козметични задачки, които следва да спазваме на ежедневна база.

А сред основните редовни грижи, които се препоръчват за здрава, красива и бляскава кожа, се включва най-вече цялостното почистване и ексфолиране със специализирани козметични продукти .

Естествено, консултацията с козметик винаги е препоръчителна особено при наличието на по-сериозни кожни проблеми като акне ,което, например, би могло да се повлие негативно от рязкото застудяване през зимата.

Редовна хидратация

Използването на подходящи козметични продукти, съответстващи на самата структура и тип кожа, несъмнено представлява важен момент в поддръжката на здрав, еластичен и свеж вид на кожата на лицето и тялото. Към индивидуалния асортимент от професионални козметични продукти непременно причисляваме и обикновения хидратиращ крем с  необикновени свойства.

Не забравяйте, че изсушаването на кожата не води до никакви ползи. Нещо повече – ползването на хидратиращи продукти не само през мразовитите зимни месеци, ала и целогодишно, е меко казано задължително за жизнена и сияеща кожа.

Отделете време за скраб на кожата

Дълбокото почистване на кожата от пори, пъпчици и всякакви други замърсявания следва да бъде редовно практикувано.

Ако не сте любител на стандартните скрабове, можете да се доверите и на широкото разнообразие от професионални ексфолиращи гелове, които също вършат чудеса при нужда от почистване на лицето. Нещо повече – с тяхната безценна помощ кожата бива лишена от мъртвите клетки посредством фини частици.

Здравословно хранене

Е, стигнахме и до „крайъгълния камък” в грижата за кожата, така да се каже. Както във всяко друго отношение, така и в поддръжката на кожата, здравословното хранене определено играе първостепенна роля. Запомнете, че снабдяването на тялото с основни хранителни субстанции е ключово за негото дълголетие. А колкото до състоянието на кожата – тя ще бъде изящна, свежа и бляскава.

 

Върху статията работи https://webselo.com |0898 62 30 62 | office@webselo.com

 

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *