Когато смяната на щрангове приключи


Развитието на технологиите в производството на строителни материали обогати предложенията на пазара. Това се отнася и за тръбите, които се използват за изграждане на различните тръбопроводи. Разнообразието от тръби позволява да се направи правилен избор за смяна на щранговете.

Смяната на хоризонталните и вертикални тръби за всяка от системите е на преден план в старите жилищни кооперации. Това е така, защото металните щрангове са корозирали, а ръждата е оставила своя отпечатък във всяка от системите. Натрупаните отпадъци в канализационния щранг забавят оттичането на отпадните води, а ръждата е влошила качеството на питейната вода. Често щранговете имат видими течове, които са реална опасност за наводнение. Не ми се мисли колко неприятности влачи след себе си едно наводнение – материални и морални. Не само ще се наложат ремонти, включително и на съседите да се плаща, но и много разправии междусъседски ще се завихрят.

За да не се стига до всичко това е необходимо да се започне смяната на щранговете. Това е лесна работа, ако се ползва професионална фирма за ВиК услуги. Професионалистите бързо и качествено ще сменят всички общи тръби във входа и тогава вие ще се радвате на своето спокойствие и уют.

За да се направи цялостна смяна на тръбите е нужно съгласието на всички собственици на жилища в кооперацията, защото всеки трябва да плати за услугата. Щранговете са обща собственост и отговорността се отнася до всеки един от тях. Намирането на фирма е лесно, ако използвате търсачката в интернет. Всяка фирма, държаща на успеха си, има добре разработен сайт и това ще ви помогне да се справите с избора си.

Смяната на щрангове включва премахване на старите тръби и поставяне на нови. Труден е първият етап в работата – отстраняването на старите метални тръби, при което те са и корозирали. Поставянето на новите щрангове е лесно, особено ако се ползват тръби от полипропилен. Към всеки нов щранг се поставя спирателен кран, което е възможност в бъдеще да се правят по-лесно всякакви ремонти, възникнали по различни причини.

Когато смяната на щрангове приключи, вие ще се чувствате свободни – ще забравите за проблемите в питейната и топла вода, за бавното оттичане на отпадните води.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *