Красив интериор с естествен паркет


Естественият паркет отдавна е заслужил своето широко признание благодарение на неоспорими си предимства. Като такива можем да посочим прекрасната звукоизолация, екологична безопасност, дълъг срок на ползване и добра устойчивост на износване.

При покупката му могат да възникнат много въпроси – на кои детайли да се обърне особено внимание, какъв монтаж да се направи, какъв орнамент да се избере при поставянето му. Има много детайли, на които трябва да се обърне особено внимание, за да направите своя правилен избор на качествено естествено подово покритие. От каква дървесина е произведено това подово покритие също има значение. Най-напред да отбележим, че качественият естествен паркет може да бъде на парче или на паркетна дъска. За производството му се използва дървесина от дъб, бук, бамбук, клен, ясен и други видове дървета.

Дъбът се явява един от любимите материали за изработка на паркетно подово покритие. Така произведеното подово покритие се характеризира с устойчивост на износване, висока трайност, дълък експлоатационен срок и с красотата си. Голяма популярност има и естествения паркетен под от бук. Той се поставя много лесно и е сприятен светъл отенък. Напоследък се предлага естествен паркет от габър, който има висока трайност, влагоустойчивост и приемлива цена.

Може да бъде нареден по различен начин – диагонално, рибена кост, диагонална рибена кост и други варианти в зависимост от големината на помещението, от къде пада светлината, както и от размера на паркетната дъска. Монтажът може да се направи с редене, лепене, комбинирано и с коване. Професионалистите избират начина на поставяне в зависимост от вида на естествения паркет.

Собственикът е този, който решава как иска да изглежда неговия под, какъв завършек на интериора в помещението да се оформи. Основното, на което трябва да се акцентира и да се обърне особено внимание е изпълнението на паркетния под. Тази задача е не само трудоемка, но е и достатъчно сложна, и за това без помощта на професионалисти е трудно да се изпълни.

Предложенията от естествен паркет са достатъчно много, за да задоволят и най-притенциозните клиенти. Разнообразието е определено от различните използвани материали, цветове, форми, както и цени. Така, че можем да ви пожелаем приятен и успешен избор!

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *