Плочки и аксесоари за баня – съчетания

Психолозите смятат, че цветовете в интериора имат своето дълбоко въздействие върху човешката психика. Например белите плочки в банята се смятат, че оказват ефект в смисъла на ново начало. Ето защо те са толкова мощен тренд, дори и в историческа перспектива.

Съчетанията на цветовете променят първоначалното възприятие. Например белите плочки ако са съчетани със студен цвят, могат да направят банята да изглежда стерилна, минималистична, буквално студена. Ако обаче го съчетаете с топли тонове, тогава в банята ще има повече уют. Като цяло обаче „студената” баня е много стилна, изискана, а тази с по-топло усещане е с цел по-силна връзка с интериора.

Цветовете в банята статични от гледна точка на избраните плочки и динамични от промяната на хавлиите, кърпите, аксесоарите и декоративните елементи са начин за промяна в интериора. Съчетанията може да са най-различни всеки път, без да се налага да правите ремонт.

Аксесоарите за баня също може да бъдат направени от материали имитиращи дърво, камък; други са направени от чиста керамика. Изборът на дадени модели е възможност за продължаване на цветовата експресия в банята. Това става чрез контраст. Ако плочките при мивката за тъмни, ще трябва да ги съчетаете с комплект аксесоари в светъл цвят и обратно. Светлите плочки при мивката дават възможност да изберете аксесоари за баня в крещящи цветове, в тъмни дори черни нюанси.

Плочките се избират много преди аксесоарите за баня, когато обаче дойде време за вторите подходете със стил и мисъл, каквито сте вложили. Не купувайте сапунерка, диспенсър, чаши за банята в различен стил ако целите да постигнете хармонична подредба. Напротив, изберете комплектно съчетание, което умело да приложите към цветовете на плочките в банята.

Ако сте избрали чистотата и класата на белите плочки, вземете ли бели аксесоари за баня, те просто ще потънат. Контрастът е важен, затова се насочете към нещо съвършено различно от плочките, но допълващо ги и изпъкващо. Лесно е когато знаете какво точно търсите.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

 

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *