Предимства и недостатъци на декорираната в зелено баня

Преди да решите да направите вашата баня зелена, е добре да помислите за всички предимства и недостатъци на подобна декорация. Нека да разгледаме добрите и лошите страни.

Защо декорацията на банята в зелено е добра идея?

Зеленото е естествен цвят, който създава усещането за единство с природата. Успокоява, придава свежест на обстановката, настройва позитивно.

За тези, които искат да подредят своята баня така, че да се превърне в нещо като домашен спа център за разнообразни водни процедури, зелената цветова схема е идеална. Това е един чудесен начин да се отпуснете максимално и да се отървете за кратко време от натрупания през деня стрес.

Зеленият цвят не намалява визуално пространството

Този цвят не намалява визуално пространството, което го превръща в чудесен вариант за декорация както на малки, така и на просторни бани. Тази универсалност е още един голям плюс за зелените декори.

Бихте могли да използвате цялата зелена цветова палитра, комбинирайки умело нюансите помежду им.

За какво трябва да внимаваме, когато декорираме банята в зелен цвят?

Прекомерното използване на зелено може да повлияе негативно на обстановката и да попречи на усещането за комфорт.

Също така, невнимателният подбор на нюанси може да доведе до усещане за немарливост, затова е важно да се внимава много.

Нюанси и комбинации на зеления цвят, подходящи за декора на банята

Много е важно да се избягва създаването на монохромен интериор – съветите на дизайнерите са, че в интериора трябва да присъстват няколко различни нюанса на зеления цвят. Подобен избор, както и комбинацията на зеленото с други цветове, е от първостепенно значение за успешния дизайн на вашата баня.

Ако отдадете предпочитание на наситените зелени нюанси, те могат да имат негативен ефект, например, да оказват „натиск“ върху човешката психика. Твърде тъмните нюанси на зеленото са подходящи само в умерени количества, като  трябва да бъдат или подчертани, или „разредени“ с по-леки комбинации и допълнени с нежни, пастелни тонове.

Източник: https://mebeli-za-bania.com/

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *