Пробиотици и защо да ги ползваме


За подобряване работата на стомашно-чревния тракт се препоръча да се приемат пробиотици. Естествени пробиотици се съдържат в киселото зеле и млечните продукти, но при възникнал проблем със здравето на човек те не са достатъчно.

При нарушаване нормалния състав на микрофлората на червата се появяват проблеми, свързани с работата на стомашно-чревния тракт. Това са най-често простудни заболявания, различни вирусни инфекции, прием на медикаменти продължитело време и особено при употреба на антибиотици. Всички тези заболявания затрудняват развитието на полезната микрофлора и за това се налага да се доставят живи бактерии чрез био препарати.

Попаднали в червата тези бактерии подтискат развитието на патогенните бактерии и по този начин подпомагат развитието на полезните. Тези бактерии често не могат да се справят и се налага да им се осигурят допълнителни благоприятни за тях условия за развитие и размножаване. Това се постига с употрбата на синбиотик – комбинация между пробиотик и пребиотик.

Пробиотиците се приемат от всеки организъм и за сега няма посочени странични влияния. За всеки здравословен проблем има подходящ препарат със съответната комбинация между щамовете на различните бактерии. Това налага консултация с лекуващия лекар за да се определи необходимия био препарат, както дозата и периода на приемане.

Пробиотик се прилага при лечение на сенна хрема. Резултатите са много добри, което позволява да не се ползват различни противоалергични медикаменти, които имат много странични въздействия върху организма. Добрата комбинация на съставните компоненти на био препаратите осигурява нормална работа на стомашно-чревния тракт, а това е определящо за здравето на целия организъм.

Пробиотиците са подходящи за всяка възраст, като формата им на предлагане е съобразена с възрастовата група, за която са предназначени. Използват се при различни заболявания на червата, дисбактериоза, вирусни и бактериални инфекци, при алергични реакции. Те могат да помогнат в началото на заболяването. Не са лекарства и на тях не може да се разчита за справянв с вече усложненото заболяване. Те подпомагат оздравяването и възстановяват нормалния състав на микрофлората на червата.

В интернет може да откриете допълнителна информация, както и да разгледате предложенията на различните онлайн магазини за био препарати. Има много добри сайтове, в които е посочена пълна информация за пробиотици и тяхното действие, както и възможността да се снабдите с тях.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *