Първи стъпки към вашият собствен бизнес

Стартирането на бизнес е сложен процес, който изисква задълбочени познания и специфични умения. Дори предприемачите с дългогодишен опит в своите индустрии се опитват да задълбочават знанията си и постоянно да се развиват. Има много бизнес треньори, които са готови да поемат ролята на ментори на амбициозните предприемачи по пътя им към откриване и развитие на интересна бизнес идея .

Вие сте на стъпка за регистрация на вашата фирма. При регистрацията на фирма трябва да сте избрали името, каква форма ще бъде дружеството и да си направите една консултация със счетоводител.

Вижте актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

 

Стартъпите обаче често имат ограничено финансиране и не могат да си позволят да използват техните услуги. Ако бюджетът ви е ограничен, но все пак искате да потърсите съвет от професионалист, който може да ви помогне да развиете бизнеса си, има много безплатни възможности за наставничество, от които предприемачите могат да се възползват онлайн или лично.

Частният бизнес

Частният бизнес е пътят към благосъстоянието и личната свобода Бивши работодатели Една от причините, поради които е важно да се поддържат добри професионални отношения с бивши работодатели, е възможността да се обърнете към тях за помощ и съвет. Те могат да служат като наставници, когато решите да започнете собствен бизнес, като например изграждане на слънчев колектор . Ако предишният ви работодател притежава бизнес или има дългогодишен опит в бранша, в който искате да започнете своя бизнес, струва си да се свържете с тях и да уговорите среща.

 

Уверете се, че вашето стартиране не е в конкуренция с това, което в момента е собственост на бившия ви работодател. По време на обяда обяснете, че започвате бизнес и бихте искали някакви насоки. Можете да продължите това сътрудничество, като обменяте имейл и незабавни съобщения или като се срещнете лично.

Ментори

Има специализирани организации, които са специализирани в подпомагането на предприемачите да успеят в своя бизнес. Те предлагат разнообразни курсове за обучение, запознават собствениците на малкия бизнес с предимствата и недостатъците на кредитирането и дори предлагат безплатни семинари за обучение.

Можете да се свържете с един от обучителите на сайта, като потърсите специалист, използвайки ключови думи, подходящи за вашия профил. Ако планирате да работите в данъчната област, можете да потърсите „данъчен счетоводител“ или „данъчен консултант“ и да намерите някой с опит в бранша, от който се нуждаете.

 

Можете да разговаряте с ментора онлайн или да се срещнете лично в местния офис. Професионалистите, работещи там, са с голям опит и са готови да отговорят на всякакви въпроси относно стартирането на бизнес и ще ви посъветват как да напишете идеален бизнес план за среща с инвеститори . Публикации за бизнес развитие В местната публична библиотека можете да намерите и прочетете специализирана литература за повече информация относно стартирането, управлението, финансирането и маркетинга на бизнес. Можете също така да получите достъп до придружаващите сайтове за по-подробна информация или за съвети и трикове.

Статиите, публикувани в тези публикации, са написани от професионални журналисти и експерти от бранша, които са показали знания и умения за писане на бизнес планове и получаване на финансиране, когато са започнали работа със социалните медии.

 

Безплатни интернет семинари

Местните мрежови групи, бизнес асоциациите, дори местните ресторанти и барове предлагат обучения и семинари за нови и опитни предприемачи. Местните вестници, списания и уебсайтове рекламират безплатни уебинари и семинари.

Посещаването на безплатни събития и срещи с експерти във вашия бранш, включително опитни собственици на бизнес, е добър опит за започване на бизнес. Необходимо е да се срещнете и свържете в мрежа, да идентифицирате хора, с които можете да се свържете и които са добре осведомени за стартиращите компании.

Разменете визитни картички и се свържете с тях малко след срещата, за да започнете да изграждате наставнически отношения. Семейство и приятели Понякога потенциалният ментор и асистент може да е по-близо, отколкото си мислите. Забележете дали имате приятели или членове на семейството, които имат успех в бизнеса.

Техният опит може да ви помогне да започнете. Поканете потенциален ментор на вечеря, споделете с тях плановете си и вижте дали те имат интереса, знанията и правилните умения, които да ви помогнат да планирате и стартирате начинанието си.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *