Всичко, което трябва да знаете при пътуване до Камбоджа

Когато сте твърдо решени да се отправите на екскурзия Камбоджа, е добре да имате някои предварителни познания за държавата и порядките там.

Камбоджа е едно от онези места, които могат да променят начина, по който гледате на живота! Страна с червен прах, горещо време и тежка история. Страна, където бедността и трудностите на живота са винаги видими. Притежателят на осмото чудо на света, заедно с много други паметници и храмове, изградени с величие и великолепие. Тази страна обаче е нещо повече от храмовете на Ангкор, тази страна е за хората, които живеят там! Хората се гордеят с това, което са постигнали и въпреки, че имат толкова малко, са благодарни за това, което имат. Камбоджа ще ви остави да поставите под въпрос начина си на живот, ще ви напомни за нещата, които ежедневно приемате за даденост, и ще ви накара да оцените колко щастливи сте да пътувате до държава, която е толкова сурова и същевременно с толкова нежна природа!

Ваксинации за Камбоджа

Консултирайте се с личния си лекар за необходимите ваксинации за страните, които ще посещавате, особено Камбоджа

Силно препоръчително е заради:

Хепатит А – поради наличието на замърсена храна и вода в Камбоджа, независимо от това къде пребивавате или ядете.

Тиф  – отново поради възможностите на заразената храна и вода, по-важно, макар и да посещавате по-малки градове или селски райони. И също така, ако обичате да ядете от местните улични микробуси.

Дали Камбоджа е безопасна?

Хората все още се питат дали Камбоджа е безопасна или не. Предвид нейната депресираща история и факта, че противопехотните мини все още се намират днес и възрастта, предполагам, че е справедлив въпрос. Бъдете спокойни, всички туристически райони на Камбоджа са били изчистени от мините. Въпреки историята си на убийства, Камбоджа през 2019 г. е напълно безопасна страна за посещение, по-безопасна бих казал от много други страни. Препоръчваме ви да използвате нормални предпазни мерки, за да се грижите за вещите си, докато се разхождате.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *