Какво да изберем – грапави или гладки плочки за баня

Няма баня или мокро помещение, което да не е с плочки, без значение строителството или държавата, това е златният стандарт за много семейства по света. Зависи от дизайна и естетическите им качества,но плочките добавят значително количество комфорт и уют на едно пространство – топлите цветове създават впечатление на затвореност, по-светлите на отворено помещение.

Освен естетиката, какво друго е важно при избор на плочки за баня

Евтини плочки за баня от Praktis.bg

Да, знаме, това колко е красива банята е важно, все пак там прекарваме на малка част от деня, много от нас се събуждат едва с измиване на лицето. За това е напълно разбираемо, когато хората подхождат към този избор с главно съображение естетиката на една плочка.

Наистина, стените съвсем явно определят чувството, което човек има при влизане или пребиваване в банята, дори не е нужно да ги гледаме директно, за да окажат те фактор – периферното зрение също вижда. Но когато дойде ред на подовата настилка на банята, е добре да оставим изкушението на естетиката на заден план и да се замислим за безопасността си.

Защо гладките плочки не са толкова безопасни

Да, гладките плочки са приятни на допир, но при намокряне сцеплението спада до нулата, особено ако има някакъв полиран завършек. Зимните обувки и гуми за коли са създадени, за да отвеждат водата от мястото на допир с пътната настилка, за да се запази директна връзка с нея.

Ако намокрите една гладка плочка с вода много бързо губите контакт със самата повърхност, а вместо това сте подвластни на характера на водата, подвижно и без конкретна форма. За това трябва да избирате по-добри подови настилки, като тези, които се намират на Praktis.bg, добрите фаянсови плочки за баня предоставят не само естетика на помещението, но и голямо количество безопасност.

Грапавите плочки за баня

От друго страна грапавите плочки предоставят значително повече сцепление за вашият крак, като те, зависейки от дизайна, могат да отвеждат водата към канализацията или да създават допълнително повърхност за стъпване. Богатият избор в големите вериги като Praktis.bg ще ви отвори врати към една наистина разумна комбинация от красиво и функционално – не е нужно да рискувате падане за сметка на естетиката.

Разнообразието от дизайни ви позволява да намерите това, което би паснало най-добре на вашият аранжимент, без да правите компромис с вашите вдъхновения. Има налични всякакви текстури и комбинации от цветове, като множество производители успешно съумяват да създадат плочки за баня, които имитират друг вид материали.

Възползвайте се от невероятните възможности на модерното производство, комбинирайте хубаво с функционално и направете умното решение в Praktis.bg.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *