10 интересни факта за Гърция, които трябва да знаете преди почивката си там

Понякога, нещата, които са най-близо до човек, са най-невидимите за него. Това би могло да се каже за нас – българите, които не сме много наясно с нещата, които се случват в южната ни съседка Гърция.

 1. Една от най-посещаваните туристически дестинации

16% от брутния вътрешен продукт на гърците се осигурява от туризъм. Това далеч не трябва да ви изненадва, защото всяка точка в Гърция се намира на около 140 км от морето.

 1. Богат животински свят

Всяка птица, която е живяла в Европа, мигрира към Гърция, когато на стария континент настъпят студени дни. Това прави страната една от най-богатите екосистеми, което от своя страна, привлича вниманието на много любители на животните и растенията.

 1. Неповторима кухня

Чували ли сте за черната супа (сол, оцет и кръв), консумирана в древна Спарта? Днешната кухня в Гърция е уникална мозайка от разнородни ястия, в които ще се влюбите.

 1. Задължително гласуване

Никой пълнолетен гръцки гражданин няма право да се скатава и да пази вота си в тайна от другите. Гласуването е задължително, а политиката там е важна част от ежедневието на хората.

 1. Първите олимпийски игри са се провели в Гърция

Можем да се гордеем, че имаме подобна страна-съседка. Толкова е близо до нас, а понякога забравяме да се гордеем с тях.

Първите олимпийски игри са се провели именно на юг от нас през 776 г. пр. Хр.

 1. Гръцкият е един от най-древните езици на стария континент

Гръцката реч звучи преди повече от 3000 години, а азбуката на гърците е най-старата система от букви в историята. Друго интересно нещо е, че тя се използва и до днес, което я прави и най-старата действаща.

Ако искате да сте заобиколени от благозвучния гръцки, Travo.bg ви предлага оферти за почивки в Гърция, които не са за изпускане!

 1. Родоския колос – едно от седемте чудеса на света

Гърция притежава и едно от седемте чудеса на света, което се намира в град Родос. Това населено място е и една от най-известните туристически дестинации.

 1. Песни, танци и нощен живот

Не е тайна, че гърците обичат живота. Обожават да танцуват, да си попийват и да похапват вкусно – неща, които ще допаднат може би на всеки.

Отидете в Гърция и се забавлявайте!

Екскурзии и пътувания до Гърция

   1. „Да хванеш бика за рогата“ е гръцка собственост

Херкулес – спасителят на Крит всъщност го избавя от разярен бик, чийто рога е хванал. Така гърците измислят и емблематичния израз, който е актуален и до днес.

10.Рекорден брой острови

Официално, на територията на Република Гърция има около 2000 островни образувания, от които само 170 са населени от хората. На не всички, обаче можете да отидете, но все пак, ако сте достатъчно убедителни, можете и да се справите със задачата някой да ви заведе – срещу заплащане, разбира се… гърците са го измислили.

Посетете сайта на Travo.bg и разгледайте разнообразните оферти за почивки в Гърция.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *