Какво трябва да знаем, преди да отпътуваме на почивка в Турция

Хората, които обичат да плануват почивките си по-отрано, са онези, които успяват да си набавят нужните емоции, комфорт, лукс, спокойствие и вълшебни преживявания. В редовете по-долу ще се фокусираме най-вече върху онова, за което е важно да се информирате преди да отпътувате на почивка в Турция, като през цялото това време ще се опитваме да вмъкваме колкото се може по-полезна информация, така че да се чувствате наистина подготвени за това, което ви предстои.

Знаем, че почивката е нещо изключително важно за човек, тъй като за някой от нас тя е единствена, поради редица фактори. Именно за това не бива да пренебрегваме дори най-малките детайли, включително и избора на туристическа агенция, от чиито услуги да се възползваме.

Важно е да имате предвид, че един такъв избор е обвързан с не малко проучвания, сравнявания и четене на полезна информация, отнасяща се за конкретната фирма, на която сте се спрели. Ако считате, че не разполагате с достатъчно свободно време, то бихте могли да ни се доверите безусловно, избирайки услугите на VoyageLTD. Гарантираме ви, че ще останете безкрайно очаровани и нито за миг няма да съжалявате за инвестираните пари, тъй като вашата почивка в Турция ще се превърне в едно от онези преживявания, за които дълго време след това да си спомняте.

Почивки в Турция

Почивки в Белек https://voyageltd.com/turciya/belek

Какво е важно да научим за почивката си в Турция

За да бъдем възможно най-систематизирани, така че информацията по-долу да се превърне в наръчник, то ние ще започнем от там, че почивката в Турция е нещо изключително приятно и всяка една предварителна подготовка от ваша страна единствено би спомогнала за това по време на престоя си в избрания от вас курорт да се чувствате лишени от всякакви отговорности. Ето какво е от ключова необходимост да знаете:

  • Пари;

Знаете, че валутата в Турция, то това са турските лири. Разбира се, ако вашите лири са на приключване и нямате почти никакви алтернативи за обмен, то не се тревожете, тъй като имате възможността да плащате в евро или щатски долари.

  • Телефони;

Не забравяйте, че предвид обстоятелствата, сочещи и напомнящи, че Турция не е в Европейския съюз, то разговорите ви в роуминг ще ви струват скъпо и затова ви предлагаме да ги ограничите колкото се може повече. Звънете единствено при необходимост, когато ситуацията е на живот и смърт. Не се възползвайте също от телефоните в хотелските стаи, тъй като след престоя ви ще ви бъдат начислени допълнителни пари за провеждането им.

  • Бакшиши;

Не малко от хората, които са се насочили към почивка в Турция, се интересуват и за това колко пари да оставят като бакшиш на хората, грижещи се за техните комфорт и удобство. Важно е да знаете, че по-голямата част от курортите там разполагат с хотелски комплекси, които са All inclusive. Това, на практика, означава, че няма как да дадете вашия бакшиш, докато бъдете обслужвани, тъй като не ви се налага да носите пари в себе си. Винаги обаче имате възможност да изкажете благодарност за вниманието, насочено към вас, като в даден момент поставите в кутията „Tip box” онова, което сметнете за необходимо.

Вярваме, че информацията, която споделихме с вас, отнасяща се за почивката ви в Турция, ще ви бъде наистина полезна и сме съумели да отговорим на една не малка част от въпросите, които в продължение на дълго време сте си задавали.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *