Кремиране на покойник – какви са предимствата пред погребването

Правиш каквото правиш приживе и след това в един момент всичко свършва. Оставяш хора, оставяш близки, оставяш деца. Основно ги даряваш със спомена за теб.

Но докато живее сред хората, човек не оставя след себе си само здрави приятелства. Доста често, когато си отидем, след нас остават и недоброжелатели.

По адреса на всеки един от нас е изричано заклинание. Дали от възрастна, прегърбена жена, обикаляща по централните градски улици, облечена в дрипи, дали от бивше гадже, спомените за които сме заровили дълбоко в тийнейджърските ни години. Източници много.

Същината е в това, че обикновено ни кълнат да горим в Ада. Да, тогава не ни се вижда сериозно, но току-виж се случило.

Какво е кремацията

Как се прави кремацияТова е процес, при който се изгарят тленните останки на човек. Под влияние на високата температура (между 800 и 1000 градуса), безжизненото тяло се превръща в прах. Процесът се извършва в специална за целта камера, в която тези градуси се достигат лесно. От там идва и изразът „Мир на праха му!“.

След това прахът се транспортира и се връща на близките на починалия в съд, наречен урна. От тук нататък има няколко варианта за съхранението на праха.

Първият е да се положи в урнова ниша, намираща се в гробищен парк. Вторият е да се държи в къщата на близките на покойния и третата възможна съдба е прахът да се разсипе на любимо място на покойника.

Повече информация за подробностите преди и след кремацията дава една истински опитна погребална агенция. Винаги можете да се възползвате от услугите на траурен агент от OmegaFuneral.com.

Бихте могли да се допитате при необходимо разяснение и помощ в решението на  евентуални трудности, възникнали в първоначалния шок след загубата на любим човек.

Защо да кремираме? Или пък не?

Естествено, решението за това дали да кремираш току-що починалия, е на близките. Понякога е възможно това решение да се вземе още приживе от самия покойник.

Предимствата на кремацията пред класическото погребение са няколко. Първото от тях е бързината, с която се случва процесът. Буквално за дни, близките може да получат обратно своята урна, в която се намира прахът на отишлия си.

Второто преимущество, това е чистотата в последствие. При евентуални роднини в чужбина, не винаги може да се обърне достатъчно внимание на класическото гробно място.

Неприятно е – расте трева, винаги се намират някакви отпадъци, които да развалят светлото място, на което почива нашият близък. При урновата ниша няма нито излишни растителни израстъци, нито неподходящи боклуци. Пред паметта на скъпия ни човек пламти единствено свещта, изразяваща силно туптящите ни за него сърца.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *