Как най-добре можем да се погрижим за скъп килим

Скъпите килими са наследствена придобивка, ако не сте го закупили сами, има голяма вероятност той да ви е оставен от близък роднина. Те са истинско произведение на изкуството и си заслужават поддръжката, така ще можете да се наслаждавате на красотата им дълго време.

Каква е направата на един килим

За да разберем как най-добре можем да се погрижим за нашият килим, има някои неща, които е добре да знаем за него. Като най-важен и видим аспект са неговите фибри – от какво са направени – естествени, синтетични, смесени – с тази информация можете да вземете по-добро решение за тяхното третиране.

Почистване на килими

Друг важен аспект е дали има среден слой, или фибрите му са директно положени върху основата му. Така можем да разберем на какво трябва да наблегнем, когато почистваме килима – междинният слой пази най-долният от механично нараняване като също така има функцията да поддържа връзката между горният и най-долните слоеве.

Също така трябва да преценим колко е плътна основата, като това ще ни даде добра представа какво трябва да е неговото третиране – по-плътните отговарят добре на препарати с по-ниско pH, а по-редките трябва да се пазят допълнително като се използват по-ниско алкални препарати.

Ако всичко това е прекалено много информация

Правилното поддържане на един скъп килим изисква познания, които са специфични и конкретни, като към всеки килим има различен подход – един може да е подобаващ за конкретен килим, за друг да не е. За това, за да си спестите гадаене, време и усилия, се възползвайте от професионалните услуги на PraneKilimi.bg, които са експерти специфичното пране на килими.

Как те постигат добър ефект

Професионалните екипи на PraneKilimi.bg взимат предвид гореспоменатите фактори, като взимат правилни решения за подобаващите методи на чистене. Чувствителните естествени текстили не отговарят добре на температурни разлики, за това при тях ще се използва вакуумно извличане на препаратите и водата, вместо да се разчита на термична камера.

Синтетичните материали са доста издръжливи за това при тях може да се подходи с по-генерални методи, без да има риск за тяхната здравина. Те могат да бъдат сушени в термалната камера, с която разполага PraneKilimi.bg а това позволява за по-бързото и равномерно сушене.

Основата се третира, за да се предотврати нейното разпадане – без нея целият килим започва да губи своят тонус и става значително по-крехък. Междинният слой се третира за извличане на фините прахови частици, а те могат да причинят алергични реакции както при деца така и при възрастни.

Не отлагайте наложимото, погрижете се за скъпите си килими – спестете си усилията и гадаенето, възползвайте се от професионалните услуги на PraneKilimi.bg още днес.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *