Развод по исков ред – колко ще ни излезе

Разводът от този тип е нещо, с което никой не е добре да се сблъсква. То е дълго като период, понякога продължава с години. Причинява страдание на най-близките, включително и на невинните деца между двамата съпрузи.

Вниманието обаче, понякога не е достатъчно. В други случаи само присъствието на любов също не може да потуши страстите в семейството.

Понякога, мъжът губи ума си и започва да упражнява насилие върху жената, която твърди, че обича. Понякога жената е по-обърканата от двамата и върши неща, за които след това съжалява, но прошка не ѝ бива давана.

Причините за развод без право на никакво взаимно желание са наистина много. Някои са лесни за доказване, други обаче са трудни – например изневярата.

Какво трябва да знаем за развода по исков ред?

Коректният и професионален адвокат ще направи правилна преценка на ситуацията и ще се подготви така, че да ви осигури спокоен и справедлив процес. Такива ценни юристи можете да срещнете в SBKLaws.bg.

Тук, естествено, възниква въпросът дали няма да е скъпо наемането на добър и опитен адвокат. Да, имате право да зададете този въпрос, защото отговорът е важен не само за финансовото ви състояние, но и за вашето бъдеще.

Плащанията за адвокатски услуги при подобни дела са нещо като инвестиция в бъдещето. Защо? Колкото по-опитен е вашият адвокат, толкова по-солидно ще е вашето представителство в съда. Такова бихте могли да си осигурите с адвокатите от SBKLaws.bg.

Не е важно само каква информация събира вашият юрист. Ценно е, когато сме заложили на такъв професионалист, който може да борави правилно с подадените му сведения около делото.

Адвокатска кантора в София

Какъв размер сума предполага добро качество?

Както при всеки един вид дело, така и тук при бракоразводните дела за развод по исков ред, има държавни такси. В този случай, те започват от таксата за образуване на делото, където е необходима сума от 25 лв.

Друг сигурен харч, който ще трябва да направите, е окончателната държавна такса, която е в размер на 20 лв. на човек. Тук добавяме и таксите за преписи от решенията, които варират между 5 и 10 лв.

Най-скъпите услуги в този вид дела си остават таксите за експертизи и оценки, които се налагат при оглед на имуществата, придобити по време на брака и определяне на тяхната цена. Тук няма точно определена цена, но бъдете сигурни, че щом сте стигнали до процес от този вид, то несъмнено ще трябва да се приготвите добре финансово.

Тук все още не сме споменали и минималния адвокатски хонорар, определен от Тарифата за минималния размер на адвокатските възнаграждения за този тип дело, който е 600 лв. Има и различни такси, които се начисляват над тази сума.

Ето още един стимул да се опитате да постигнете развод по взаимно съгласие. Бъдете цивилизовани и смирени дори в такива трудни времена, каквито са разводите.

Получавай всички публикации на имейла си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *